Przysmak na każdą porę roku

W sklepach jest niezwykle duża liczba różnych smakołyków i słodkości. Każde wyglądają smakowicie i zaledwie wystarczy krótka chwila by złamać naszą silną wolę. Jednakże w dzisiejszych czasach nie mamy pewności, co tak naprawdę znajduje się w ich składzie.

W obecnej sytuacji chyba lepiej jest samodzielnie przygotować smaczny i słodki przysmak dla siebie i najbliższych. Kto nie ma czasem ochoty na pyszne, puszyste oraz ciepłe gofry z dżemem, lub w wersji dla smakoszy z cukrem pudrem lub syropem klonowym. Ale czy zimą można znaleźć gofry? Cóż, latem, znaleźć budkę z lodami i goframi nie trudno, wystarczy wyjść na deptak. W zimie można szukać w różnych kawiarenkach lub jeździć po festynach, ale dla samego gofra to chyba za dużo? Całe szczęście, że nie musimy błąkać się po zabawach na świeżym powietrzu, czy lodziarniach aby posmakować tego przysmaku.

Dzisiaj wystarczy udać się do obiektu handlowego z urządzeniami kuchennymi albo poprzez stronę internetową zamówić i kupić gofrownicę. Jest to sprzęt kuchenny zasilany prądem elektrycznym, które jak jego nazwa wskazuje wykorzystywany jest do pieczenia właśnie gofrów. W sprzedaży dostępne są w sile grzania w przedziale 700-1300 watów. Najczęściej gofrownica wyposażona jest w powłokę teflonową znajdującą się na blaszkach grzewczych. W ten sposób nasze gofry zabezpieczone są przed przywieraniem oraz nadmiernym przypiekaniem. W zależności od modelu oraz rozmiaru naszej gofrownicy, liczba gofrów smażonych w tym samym czasie wynosi pomiędzy 2 – w przypadku prostokątnych do 5 – gdy są w kształcie serc.

Producenci oferują naprawdę olbrzymi wybór różnej wielkości, siły oraz marki urządzeń, które równocześnie przyciągają nabywców interesującymi kształtami gofrów. Można kupić gofrownicę robiącą klasyczne prostokątne gofry, złączone serca, czy całkiem awangardowe wyglądające jak twarze bohaterów animowanych bajek. Dobierając do tego odpowiedni przepis można cieszyć się goframi niezależnie od pory dnia i roku.



Powiązane słowa: