Złoto z frytkownicy

Któż odmówi świeżych, złotych frytek? W ich produkowania często spotykane są frytownice, nawet jeśli zaledwie te urządzenia gastronomiczne są zrobione z elementów ogromnej klasy – możesz być całkowicie przekonany, że Twój posiłek może być nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Frytkownice, wykorzystywane w profesjonalnej gastronomii zwykle cechują się ciekawymi rozwiązaniami technologicznymi, które pozwolą o wiele skrócić czas codziennej konserwacji jak również czyszczenia po skończonej pracy. Produkty takie jak profesjonalne frytownice pozawalają usmażyć klasyczne frytki, bez nadmiaru szkodliwego tłuszczu oraz pracują na tyle wydajnie, ażeby żaden głodny klient nie musiał obejść się smakiem. Do czynienia użytkownika oddano frytkownice elektryczne jak również modele zasilane na gaz, są przy tym tak kompaktowe, że zmieszczą się nawet w niewielkiej kuchni. Z kolei do lokalu gastronomicznego, najlepsze będą frytkownice o ogromniejszych gabarytach, przyda się też poręczna szafka, umieszczona szczególnie pod urządzeniem. Powinniśmy wspomnieć, że najnowsze modele frytkownic są wyposażone w wysokiej klasy termostat i powierzchnie chłodzenia. Zadbano też, żeby uchwyt kosza odpowiednio dostosowywał się do ludzkiej dłoni.



Powiązane słowa: